Badebassiner

Badebassin
Lau Christensen

Skrevet d. 26. august 2021 af Lau Christensen

Hvad end du blot har en lille forhave eller en kæmpe fodboldbane af en have, så findes der med garanti et badebassin, du kan have plads til. Bassiner er sjove for både børn og voksne i alle størrelser og en god redning, hvis man har svært ved at holde de varme sommertemperaturer ud.

Er du i tvivl om, hvilken model eller størrelse du bør vælge? Så læs med i denne tekst!

Populære badebassiner

Hvor stort et badebassin kan jeg købe?

Efterhånden er det blevet populært med bassiner, der er så store i størrelsen, at de mest af alt minder om en lille pool, der ikke er nedgravet.

Man kan hurtigt blive tilbøjelig til at tænke, at jo større bassin, jo sjovere. Dog er det vigtigt, man her tager højde for størrelsen af de børn, der skal benytte det. Bassinet bør ikke være dybere, end børnene kan bunde, men bør heller ikke være så lavt, at de hurtigt mister interessen.

Har du helt små børn, kan du med fordel vælge en af de lavere modeller med en mindre diameter, hvor store børn vil have mere glæde af de helt store modeller, der ofte måler mellem 3 – 5,5 meter i diameteren.

Kan jeg købe et badebassin til altanen?

Det er de færreste altaner, der har plads til et bassin, der minder om en pool. Dog fås der helt små udgaver med en diameter på 1 meter, der kan være hyggelige for de mindre børn at sidde og plaske i, så de ikke bliver overophedet på de helt varme sommerdage.

Hvis du vælger at have et lille bassin på altanen, bør du dog først undersøge, hvad din altan kan tåle af belastning, da det hurtigt kan komme til at tynge en del med et bassin fyldt med vand. Dette bør dog ikke være noget problem med de helt små og lave badebassiner.

Bør jeg købe et badebassin med dække?

Køber du en af de helt store udgaver, er det ofte et omstændigt og langsommeligt projekt at fylde vand i. Derfor vælger mange at beholde det samme vand over det meste af sommeren.

Her bliver det en fordel med et dække, så du kan undgå at diverse insekter eller nedfaldsblade lander i vandet, mens du ikke bruger den.

De helt små svømmebassiner købes sjældent med dække, da det er både let og hurtigt at tømme og fylde bassinet, hver gang man skal benytte det.

Kan jeg købe et bassin med opvarmning?

Hvis en varm sommer har ramt, kan det være rart at blive afkølet i iskoldt vand, men er man til luksus og afslapning, kan det gøre underværker med et opvarmet bassin.

Heldigvis kan du derfor også købe et bassin med spa-lignende udformning, der har både varmepumpe for en behagelig vandtemperatur og motor, der kan lave bobler, så du har din egen vaskeægte udendørsspa.

Hvor kan jeg købe et badebassin?

Hvis du vil være sikker på at finde den helt rette størrelse, bør du droppe diverse havecentre og legetøjsbutikker og i stedet søge mod online forhandlere, som f.eks. badebassin.dk. Her er udvalget langt større, og priserne ofte langt mindre.

Ved at handle online har du nemlig mulighed for, på ganske få minutter, at finde frem til, hvor badebassinerne handles til de billigste priser.