Bobike Cykelstole

Bobike Cykelstol
Lau Christensen

Skrevet d. 26. april 2021 af Lau Christensen

Det er tid til at tage ungen med ud på tur. Din lille dreng eller pige er blevet stor nok til at komme i dagpleje og ud at se verden, og du vil rigtig gerne fortsætte din daglige rutine med at kunne cykle til og fra arbejde.

Derfor har du nu brug for en god børnestol til cyklen, der kan gøre sørge for, at dit barn kan sidde godt og sikkert, imens du tramper løs i pedalerne.

Der er mange cykelstole i en masse flotte designs på markedet, men det du først og fremmest har brug for er en børnestol til cyklen, der er så sikker som muligt for din søn eller datter.

Der er mange mærker at vælge i mellem derude. Bobike laver for eksempel børnestole til cyklen, der bruges af børn, som er helt op til 10 år gamle.

Hvilken Bobike cykelstol bør jeg købe?

Langt de fleste Bobike cykelstole er heldigvis sikkerhedsmærkede med ’EN14344’, hvilket betyder at de lever op til europæiske sikkerhedskrav. Du bør derfor fokusere på at finde børnestole til cyklen med dette mærkat, hvor et alternativ kan være Hamax cykelstole.

Når det gælder et sikkert design, skal du være opmærksom på, at stolens sæde skal være afskærmet i side, ryg og rakke, og at dit barns ben ikke blot hænger løst, men kan holdes inde i stolen, så vildfarne snørebånd og bukseben ikke risikerer at blive fanget i cyklens hjul.

Du skal også tjekke, om stolen sidder ordentligt fast. Dette gælder især de børnestole til cyklen, der skal sidde bag dig på bagagebæreren. Hvis de ikke er monteret godt nok fast, kan de begynde at larme og skramle og svinge fra side til side. Sørg for at de kan sidde solidt fast.

Ikke alle stole passer til din cykel. Du skal tjekke at cykelstolens monteringsudstyr er stort eller småt nok til at kunne sættes ordentligt fast på cykelstellet.

Hvilken størrelse Bobike cykelstol skal jeg købe?

I forhold til størrelsen skal du holde øje med, hvor meget vægt din udvalgte stol kan bære. Den skal kunne bære over 20 kilo, før den kan bære et børnehavebarn.

Dit barn kan begynde at bruge en almindelig cykelstol omkring de 9 måneder. Det kan naturligvis skifte fra barn til barn, men 9 måneder kan være et godt tidspunkt at begynde at prøve det af. Derfra vil stolen være mere eller mindre relevant indtil 6-årsalderen – og måske lidt længere derefter.