Cykelstole Foran

Cykelstol Foran
Lau Christensen

Skrevet d. 14. august 2021 af Lau Christensen

Når du skal købe en cykelstol, er der mange ting som du skal tage med i dine overvejelser. En af disse ting er, hvorvidt stolen skal sidde foran cyklens styr eller på bagagebæreren. Hver placering kommer med sine egne fordele og ulemper.

Hvis du køber en stol, der skal sidde forrest på cyklen, bliver det lettere for dig at kommunikere og holde øje med dit barn, og du kan uden problemer cykle med en rygsæk. Til gengæld kan stole, der sidder forrest på cyklen ikke bære nær så meget vægt, som de der sidder bag på cyklen.

Så hvor meget vægt skal de egentlig kunne bære? Og hvilke andre ting skal du være opmærksom på, når du skal købe en cykelstol?

Hvor meget vægt skal cykelstolen foran kunne bære?

Det kommer helt an på, hvilket barn den skal bruges til. Små børn omkring 1 år vejer ikke det samme som en 4 årig, så du får brug for forskellige størrelser alt efter barnets alder. Cykelstole til store børn skal kunne bære helt op til 35 kilos vægt, og stole til små børn skal kunne bære 15 kilo.

Hvilke sikkerhedsforanstaltninger skal jeg kigge efter?

Langt de fleste cykelstole sælges med mærkatet ’EN14344’. Dette mærkat betyder, at den lever op til den europæiske lovgivning på området, og at den dermed er designet med henblik på at følge diverse sikkerhedskrav.

Derudover kan du være på udkig efter, om dit barn afskærmes ordentligt af stolens sider. Ben og fødder skal ikke hænge frit og dingle i luften, da snørebånd og bukseben i så fald kan blive fanget i hjulet.

Det kan også være en god idé at vælge en cykelstol, der er godt polstret, så din søn eller datter kan sidde behageligt under cykelturen.

Hvilke mærker er populære?

Der er mange mærker at vælge i mellem på markedet, men hvis du specifikt leder efter stole, der kan sidde foran cyklen, kan din søgning begrænses.

Nogle af de mest populære mærker er Bobike og Yepp cykelstole, der begge ofte producerer cykelstole, som placerer sig i toppen af diverse tests.

Generelt kan du overveje at tjekke på nettet, hvilke cykelstole er blevet erklæret testvindere i nogle af de mange forskellige tests, som magasiner og organisationer har lavet. Det kan giver dig et godt overblik over, hvilke mærker og modeller det er værd at gå efter.

Stole til cyklen veksler mellem at koste omkring 200 kroner og så at komme op og runder de 1000 kroner. Udsvingene i prisen har naturligvis meget af gøre med stolens design, hvor den produceres og hvilket materiale stolen er lavet af.

Derfor kan de dyre cykelstole fra et af de populære mærker virke som de mest kvalitetsbevidste valg, men du er også nødt til at se realistisk på situationen og overveje, hvad du reelt set har råd til at betale.