Dét skal du huske i dagpleje og vuggestue
Skrevet d. 29. december 2017 af Lau Christensen
Dét skal du huske i dagpleje og vuggestue? Det kan være din barsel er ved at være slut og din store pige (eller dreng) nu skal starte i dagpleje eller vuggestue. Det kan også være din lille guldklump allerede er startet i en vuggestue eller dagpleje og du derfor vil være sikker på at du har husket det hele når du skal aflevere dit barn såvel som når du skal hente.
Der sker rigtig mange nye ting i denne periode når barnet skal starte i vuggestue eller dagpleje, hvor vi skal gøre vores bedste for både barnet skyld, os selv og ikke mindst det kære personale der skal tage sig af dit barn. At tage hensyn til personalet i henholdsvis en vuggestue eller en dagpleje er med til at i får et fantastisk samarbejde i barnets verden, så derfor kan du forhøre dem ad hvad de har af råd til at starte med. Det er både til dit og børns søvnbehov i de forskellige stadier, som de hyppigste og gode råd til at hente barnet fra en vuggestue eller børnehave.
Ikke alle børn er ens
Vi er alle unikke og det er vores børn også. Det vil med andre ord sige at barnet har nogle behov der ikke er gensidige hos andre børn, om ikke andet i lige så stor en grad. Derfor er det vigtigt først at finde ud af hvad dit barn har brug for i en vuggestue eller dagpleje, hvorefter du tager alle de simple ting bagefter.
Find ud af hvad den enkelte vuggestue og/eller dagpleje kan tilbyde dit barn i løbet af pasningstiden. Det er langt fra alle institutioner der er ens hvad dette angår, hvilket betyder at nogen steder skal du sørge for mere (eller mindre) end andre. Dette bør du gøre som førnævnte råd, at kommunikere med medarbejderne i den enkelte vuggestue eller dagpleje. I kontakt med medarbejderne bør du også finde ud af hvad de forventer af dig som forældre udover brugen af intranet.
Husk på at de har prøvet det mange gange før med mange forskellige børn. Og selvom ingen børn er ens, vil de stadig kunne være behjælpelig med nogle almene husketing de har af erfaring fra tidligere eller nuværende børn.
Se også: Sådan vænner du barnet af med sutten
Navn over det hele
Ganske simpelt og virkelig effektivt. Sæt navn på alt hvad der tilhører dit barn. På denne måde hjælper du både dig selv når du skal hente barnet igen, da det er let at gennemskue hvad der er jeres og hvad der ikke er. Det hjælper også andre forældre hvis de eventuelt har glemt en sut eller to, så ved de i hvert fald at det ikke er dit barns. Sidst men ikke mindst hjælper det specielt også medarbejderne i den enkelte vuggestue eller dagpleje. Det gør livet utrolig meget lettere for dem at du har sat navn på alle tingene, og lad være med at være fedtet med teksten. Skriv gerne hele navnet, da der sagtens kan være flere der hedder Emma eller Magnus.
Sæt navn på sutten, tøjet (her skal du huske vanter, hue, støvler mm.), madkassen, tasken. Alt hvad du kan komme i tanke om der skal med, for at undgå misforståelser.
Se også: Aktivitetslegetøj til børn
Glem ikke en bamse og skiftetøjet
Sørg altid for at der er et rent sæt tøj til dit barn i enten barnets vuggestue eller dagpleje. Med flere børn omkring sig kan det hurtigt blive noget snavset (mildt sagt) noget i en eller anden form. Ingen gider at gå rundt i ualmindeligt beskidt tøj en hel dag, om det er bræk, bæ eller mudder – og det gider dit barn heller ikke.
I løbet af den daglige pasningstid i barnets dagpleje eller vuggestue, vil der komme et tidspunkt til en lur. Det kan være barnet har en sut, men giv også dit barn en bamse. En unik bamse der betyder tryghed når der skal soves. En god idé er at lave en helt unik bamse med Build A Bear, så er du sikker på at ingen andre børn har den nøjagtigt samme bamse. Og husk nu også at sætte navn i eller på bamsen.
Børn sover ofte meget i den første tid i enten en dagpleje eller en vuggestue, så derfor kan du lige så godt gøre størstedelen af tiden fra forældrene til noget godt med en lille bamse som bliver barnets sovekammerat.
Nu skulle du gerne have fået noget stof til eftertanke og ikke mindst huskelisten til når dit barn skal i vuggestue eller dagpleje.
Glem ikke de basale ting. Spørg medarbejderen (gerne mere end én hvis der er det) i den enkelte vuggestue eller dagpleje om de har en oversigt eller vil hjælpe med at lave en. På denne måde viser du også interesse over for dem og dit eget barn, så det ikke bare bliver et drop-off forhold.
Du kan med fordel se et barns liv i vuggestuen via denne video som inspiration: