Drengecykler – 16 Tommer

Drengecykel 16 Tommer
Lau Christensen

Skrevet d. 26. august 2021 af Lau Christensen

Er det ved at være tid til at skaffe en ny børnecykel til din søn? Eller skal du ud og købe en børnecykel til ham for allerførste gang? Børn vokser hurtigt, så de har brug for at få en ny cykel med nogle års mellemrum.

De har brug for den helt rigtige størrelse, da det bliver ubehageligt at køre rundt på en cykel, som er for lille.

Så du skal have fundet frem til en børnecykel, der faktisk passer til din dreng. Det skal være et rigtig Guldlok-scenarie: Ikke for stor, ikke for lille, men lige tilpas.

Det kan virke som en uoverskuelig opgave at finde rundt i de mange udvalg af børnecykler derude, men hvis du gennemgår punkterne herunder, kan du forhåbentlig finde et par gode råd.

Hvilken alder skal min søn være for at passe en 16-tommers drengecykel?

Som det første skal du finde ud af, hvilken størrelse cyklen skal have. Hvis din dreng allerede har en cykel, som han er vokset fra, kan du selvfølgelig bare kigge efter en model, der er et hak større end den gamle.

Hvis du dog har glemt, hvor stor den gamle drengecykel var, eller hvis det her er den første børnecykel, som du skal købe, er der et par ting, du kan være opmærksom på.

Når man taler om størrelsen, taler man som regel om hjulstørrelsen – altså hvor store hjulene er. Disse måles i tommer. Her er 16 tommer beregnet til 3-6 årige, hvor den dog også kan være egnet til ham eller hende der skal starte i skole alt afhængig af størrelse, hvor også 18″ drengecykler kan være det rigtige.

For børn går hjulstørrelserne fra 12 til 26 tommer, hvor 12 er beregnet til de alleryngste cyklister på omkring 3 år, og 26 er beregnet til de ældste af børnene, dem der er lige under 13 år.

Hvad skal jeg være opmærksom på inden køb af en 16-tommers drengecykel?

En naturlig del af at købe en cykel er selvfølgelig at prøve den af, før I beslutter jer endeligt. Heldigvis kan man mange steder sende den retur, hvis man har købt den online. Det er nemlig vigtigt, at han føler sig tilpas og i kontrol over cyklen, når han kører på den.

Noget af det, som du kan være opmærksom på i den situation er, at din søn skal kunne nå jorden med fodballerne, når sadlen sidder så lavt som muligt. Dette er med til at sikre, at cyklen har en god størrelse for din søn, og at han kan tage fra, hvis han begynder at vælte.

Apropos at vælte: Husk nu at skaffe en cykelhjelm til ham. Uanset om han synes, det ser kikset ud eller ej, er det bedre at se dum ud end at slå hul i hovedet.