Populære inliners til børn

køb de bedste inliners til børn
Lau Christensen

Skrevet d. 15. august 2021 af Lau Christensen

Hvis du eller dine børn leder efter nye udendørsaktiviteter, kan rulleskøjter virke som en god afveksling.

Ligesom en cykel kræver det noget øvelse at bevæge sig rundt på rulleskøjter, men når du først står sikkert, kan du få meget glæde af at rulle omkring.

Rulleskøjter / inliners i alverdens forskellige designs kan også ofte findes i diverse børnehaver og SFO’er, så det er ikke usandsynligt, at dine børn godt kunne tænke sig at få deres helt egne inliners skøjter, så de kan fortsætte med at øve sig i at køre på dem derhjemme.

Så hvad bør du kigge efter, når du vil købe disse skøjter til din børn og måske dig selv også i 2021.

Populære inliners

Hvad er forskellen mellem inliners og side by side rulleskøjter?

Først og fremmest skal du vide, hvordan inliners adskiller sig fra side by side. Side by side rulleskøjter har fire hjul, der sidder sammen to og to under sålen. Inliners er til gengæld 4 hjul, der sidder på én række under sålen.

Hvilken størrelse Inliners rulleskøjter skal jeg købe?

Når du køber skøjter, skal du købe dem et nummer større, end når du normalt køber sko. Når du står op, skal der være omkring en halv til en hel centimeters afstand mellem dine tæer og rulleskøjtens spids.

Ligesom med almindelige sko skal du finde den der gyldne vej mellem, at skoene ikke maser dine fødder og tæer, og at de ikke sidder så løst, at de bare falder af dig, når du bevæger dig.

Rulleskøjten skal følge dine fødder, når du bevæger dig, samtidig med at den ikke sidder så stramt, at der ikke er noget luft omkring fødderne.

Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at få prøvet skøjterne, før du køber dem. Brug et kvarters tid på at køre i dem, så du virkelig får mærket dem efter, men kør kun indenfor, så de ikke bliver snavsede og stadig kan byttes.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber inliners?

Når du skal ud og have et par af disse slags skøjter, så er der et par ting, der er gode at sørge for følger med i købet.

Bremser

Bremser på inliners sidder som regel på rulleskøjtens hæl. Fitness inliners er designet til, at du kan afmontere bremsen på den ene rulleskøjte og sætte den på den anden. På den måde kan du sikre, at rulleskøjterne passer fuldstændig perfekt til dig og kan bruges lige, som du har behov for.

Beskyttelse

Du kommer til at falde meget, når du begynder at køre på skøjter. Det er uundgåeligt. Derfor skal du selvfølgelig købe beskyttelsesudstyr, når du køber dine inliners.

Du kan købe speciallavede skaterhjelme, der beskytter det bagerste af dit hoved bedre end en cykelhjelm, og derudover bør du købe håndledsbeskyttere – og eventuelt knæbeskyttere og albuebeskyttere.

Nogle gange kan man købe beskyttelse sammen med rulleskøjterne i én stor pakke, eksempler på dette kan ses på inliners.dk, men oftest må du ud og købe dette ved siden af. Så husk dette når du køber dine rulleskøjter: Du skal ikke kun købe et par rulleskøjter, men også noget beskyttelsesudstyr.